Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Niemi yhteistyössä: tavarat kiertoon helposti muuton yhteydessä

Kierrätyskeskus ja Niemi yhteistyössä
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Niemi Palvelut aloittivat yhteistyön, jonka myötä Niemen asiakkaat voivat lahjoittaa kierrätykseen itselleen tarpeettomia, mutta käyttökuntoisia pientavaroita ja vaatteita helposti muuton yhteydessä.

Helmikuun lopusta lähtien asiakkaat ovat halutessaan voineet tilata Niemeltä punaisten muuttolaatikoiden lisäksi vihreitä laatikoita sekä Kierrätyskeskuksen kierrätyssäkkejä, joihin pakataan kierrätykseen lahjoitettavat tavarat ja tekstiilit. Muuttomiehet ottavat vihreät laatikot ja säkit muuttokuormaan, josta ne päätyvät myytäväksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kauppoihin. Palvelu on ilmainen.

Palvelun avulla Niemi haluaa helpottaa asiakkaidensa ekotekoja.

– Juuri muuton yhteydessä käydään läpi kaapit ja varastot. Moni on valmis luopumaan itselleen turhista tavaroista, mutta ylimääräiseen vaivannäköön ei ole aikaa. Nyt Niemi pystyy hoitamaan asiakkaan haluamat tavarat kierrätykseen samalla vaivalla, kertoo Niemen kehitysjohtaja Jussi Hytönen.

Asiakkailta kerätään alkuvaiheessa palautetta. Keittiötavaraa kierrätykseen lahjoittanut Jenni Ruokolainen kiittelee palvelua.

– Hienoa, että tällainen palvelu on keksitty. Helpottaa kummasti, että tavarat saa kiertoon muutossa.

Lahjoittaa voi esimerkiksi ehjiä ja puhtaita astioita, koriste-esineitä, vaatteita ja tekstiilejä, kenkiä, urheiluvälineitä ja toimivaa pienelektroniikkaa. Pääasia on, että tavarat ovat uudelleenkäyttöön soveltuvia ja mahtuvat keräyslaatikoihin ja säkkeihin.  

Niemi haluaa myös osaltaan vähentää ympäristön kuormitusta sekä tukea Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen työllistämistyötä.

– Tavoitteenamme on luoda uusia yhteistyökumppanuuksia, joiden avulla uudelleenkäyttöön kelpaavien tavaroiden kierrättämisestä tehdään entistä helpompaa. Yhteistyömme Niemen kanssa on ainutlaatuista. En tiedä maailmalla toista vastaavaa palvelua, iloitsee Kierrätyskeskuksen projektipäällikkö Petri Jussila.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta ja lisätä työnteon mahdollisuuksia. Kierrätyskeskus edistää tavaroiden uudelleenkäyttöä sekä tarjoaa ympäristökasvatusta ja -koulutusta.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on myös matalan kynnyksen työpaikka. Merkittävänä välityömarkkinapaikkana se mahdollistaa tuetun työjakson yli 400 henkilölle vuodessa. Tavaroista saatavat tulot Kierrätyskeskus käyttää tämän toiminnan kustannuksiin.

Lisätietoja:
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen projektipäällikkö Petri Jussila, 040 820 5555
Niemi Palvelut kehitysjohtaja Jussi Hytönen, 0400 842 126

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä