Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Presidentti Halonen vieraili Kyläsaaren kaupassa

Presidentti Halonen tutustui lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi koottuun historialliseen kirjallisuuteen. Vasemmalta toimitusjohtaja Juha Lehtikuja, rehtori Katja Viberg, myymäläpäällikkö Marje Arvinen ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.


Kierrätyskeskus sai arvovaltaisia vieraita, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi seurueineen vierailivat Kyläsaaren kaupassa. Työntekijöiden odotus palkittiin sopivasti itsenäisyyspäivän alla, sillä kutsu lähetettiin presidentille reilu vuosi sitten henkilökunnan toiveesta.

 

Vieraat saivat tutustua kierrätystoimintaan sekä verstaisiin, joissa korjataan elektroniikkaa ja kodinkoneita. Presidentti Halonen olikin vaikuttunut verstaiden osaamisesta ja hän ideoi, että osaamista voisi viedä myös itärajan taakse lähiyhteistyönä.

 

Kierrätyskeskus perustettiin 20 vuotta sitten Kyläsaaren pahamaineisen jätteenpolttolaitoksen tiloihin. Halonen kertoi kuuluneensa aikoinaan jätteenpolttolaitoksen vastustajiin. Presidentti kannattaa myös kierrätystä. Esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlien puvut voitaisiin tehdä kierrätetystä materiaalista tai ainakin yhtä pukua pitäisi käyttää useammin kuin kerran, Halonen toivoo.

 

Presidentti katseli kaupassa myös ekologisia joululahjoja. Mukaan lähti kissoille Miskalle ja Rontille tarkoitettu kori.


Vieraille esiteltiin muun muassa TV-verstaan toimintaa.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä