Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Säästä energiaa – suosi käytettyä

Tällä viikolla 10.10.–16.10. vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus muistuttaa, että suosimalla käytettyä uuden ostamisen sijasta voi säästää myös energiaa.


Kierrätyskeskus osallistuu energiansäästöviikkoon jakamalla aiheesta tietoa myymälöissään.

Energian säästäminen on tärkeää, sillä energian tuotanto ja -siirto rasittaa luontoa eikä täysin haitatonta sähköntuotantomuotoa olekaan.


– Turhasta kulutuksesta kannattaa säästää ja sen voi tehdä helposti niin, ettei elämänlaatu kärsi. Samalla voi säästää rahaa, vinkkaa Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Elsa Rintala.


Kotitalouksien käyttämästä energiasta yli puolet on välillistä energiankulutusta eli sitä energiaa, joka on kulunut tavaroiden ja ruoan valmistukseen, kuljetukseen ja kauppaan. Välillistä energiaa voi säästää helposti hankkimalla vain tarpeellisia tavaroita ja suosimalla pitkäikäisiä ja korjattavia tuotteita sekä yhteiskäyttöä.


Ympäristön kannalta on parempi käyttää vanhat sähkölaitteet loppuun, vaikka markkinoilla onkin uusia energiatehokkaampia laitteita. Kestävät tavarat voi laittaa kiertoon kirpputorien, huutokauppojen tai kierrätyskeskusten kautta, kun ne jäävät itselle tarpeettomiksi.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus seuraa myymälöidensä kautta kulkeneiden tavaroiden ympäristösäästöjä laskemalla luonnonvarojen kulutusta MI-kertoimilla. Näissä kertoimissa on otettu huomioon myös valmistuksen aikainen energiankulutus.


Jos Kierrätyskeskuksesta vuonna 2010 ostetut tavarat olisi hankittu uusina, olisi niiden valmistuksessa kulunut noin 17 000 tonnia kiinteitä luonnonvaroja ja vapautunut noin 4 700 tonnia hiilidioksidia.Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä