Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Slushia kiinnostaa trashion – uudelleenkäyttö on seksikästä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiomallisto kalustaa kasvuyritystapahtuma Slushin päälavaa 11.–12.11.2015. Slushin pääsuunnittelija Jenni Kääriäisen mukaan kierrätyksellä ja uudelleenkäytöllä on tänä vuonna tapahtumassa vahva rooli.

 

– Kalustaja on kunkin vuoden kiinnostavin kaluste-alan toimija vuotuisen teeman näkökulmasta. Etsimme kalusteita tai kalustetoimittajaa, joka puhuttelee ihmisiä tässä ajassa, sanoo Slushin pääsuunnittelija Jenni Kääriäinen.

 

Kääriäinen haluaa nostaa Plan B -brändin ja kalusteet alttarille tulevaisuuden valintana. Plan B:n ja Kierrätyskeskuksen mukanaolo Slushissa edustaa tulevan maailman ideologiaa muistuttaen jokaista päätöksentekijää ja aloittavaa yritystä kestävän kehityksen arvoista.

 

Plan B -mallistoon kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut huonekalut, sisustustuotteet sekä vaatteet ja asusteet.

 

Pöytäliinalle tai lipastolle uusi elämä

 

– Hyödynnämme verstaalla ja ompelimossa sellaisia tavaroita, kankaita, nippeleitä ja nappeleita jotka ovat jo nähneet parhaat päivänsä. Käytämme huonokuntoisista huonekaluista hyvät osat, kuten lipaston jalat matkalaukkurahissa. Reikäisestä pöytäliinasta tai haalistuneesta verhosta otamme käyttökelpoiset palat ja hyödynnämme ne vaikka mekkona. Mitään käyttökelpoista ei päädy roskiin, Plan B:n osastovastaava Tuuli Ekholm kuvailee tuotteiden syntyä.

 

Ekholm bongaa Kierrätyskeskuksen lajittelusta helmiä; puhuttelevia huonekaluja, kankaita ja muita tavaroita, joista voi saada aikaan jotain uutta ja ihanaa. Yhteistyössä puuverstas, verhoomo ja ompelimo tekevät vanhasta uutta trashionmuodin mukaisesti.

 

– Tuote jolla on historia, kantaa mukanaan tarinaa. Tarinassa lepää tunne ja siksi kierrätetty tuote on arvokkaampi kuin uusi. Uusi maailma rakennetaan menneen pohjalle ja olemassa olevan luovasti käyttäminen on seksikästä, Slushin pääsuunnittelija Kääriäinen toteaa.


Bongaa Slush-julkkikset verkkokaupastamme
Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä