Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Tutustu jäteveden matkaan ja laita stoppi viemäripulmille

Askarruttaako vesi? Eikö viemäri taaskaan vedä? Kierrätyskeskuksen neuvonta auttaa jatkossa myös vesi- ja viemäriaiheisissa kysymyksissä! Tarjoamme viemärietikettiin ja vedenkäyttöön liittyvää HSY-rahoitteista ympäristöneuvontaa pääkaupunkiseudun alueen aikuisille ja oppilasryhmille.

Jäteveden matka -opetustuokiossa 5.–6. luokkalaiset pääsevät kokeilemaan miten vesi puhdistuu luokkaolosuhteissa.
– Toiminnallisen tehtävän kautta oppilaille jää paremmin mieleen, kuinka monivaiheinen prosessi jäteveden puhdistaminen on. Oppitunnilla selviää myös miksi pönttöön eivät kuulu esimerkiksi ruoantähteet tai lääkkeet, kertoo ympäristöasiantuntija Elsa Rintala.

Aikuisten neuvonnassa kiinnitetään enemmän huomiota viemärin ongelmalliseen käyttöön jäteastian korvaajana.
– Viemäriin joutunut rasva sekä muut sinne kuulumattomat esineet aiheuttavat vuosittain paljon ongelmia sekä taloyhtiöiden että HSY:n viemäriverkostossa.

Ympäristöneuvontaa voivat tilata niin oppilaitokset kuin myös asukasyhdistykset, taloyhtiöt ja muut aikuisryhmätkin. Ympäristöneuvonta on tilaajalle maksutonta. Neuvonnan tarjoaa HSY.

Lue lisää maksuttomasta ympäristöneuvonnasta sivulta: http://www.kierratyskeskus.fi/hsy

Jäteveden matka -opetustuokioon voit tutustua täällä: http://www.kierratyskeskus.fi/jatevedenmatka


Lisätietoja:
Kierrätyskeskuksen ympäristökoulutus
koulutus@kierratyskeskus.fi, p. 0400 348 100

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä