Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Uusiokäyttöön kelpaavien materiaalien keräys tehostuu pääkaupunkiseudulla

8.5.2014

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nihtisillan kierrätystavarataloon on avattu uusi kädentaitomateriaalien tukkuosasto. Tukusta voi ostaa kilohintaan suuria materiaalieriä askarteluun ja uusiotuotteiden raaka-aineeksi.

Uuden palvelun tarkoituksena on auttaa uusiomateriaaleja hyödyntäviä käsityöyrittäjiä ja -harrastajia hankkimaan raaka-aineensa nykyistä helpommin. Näin aikaa ja vaivaa säästyy raaka-aineiden etsimisen sijaan varsinaisten tuotteiden valmistamiseen. Kierrätyskeskus pyrkii Materiaalitukun avulla myös edistämään ekoyrittäjyyttä, tehostamaan materiaalien kierrätystä ja välttämään käyttökelpoisen materiaalin päätymistä kaatopaikalle.

"Uusiotuotteiden valmistaminen on lisääntynyt, ja meiltä on kyselty paljon, voisimmeko tuottaa tähän tarpeeseen materiaaleja. Tämä oli inspiraation lähteenä uudelle konseptille", Kädentaitopalvelu Näprän osastovastaava Marja Peltola kertoo.

Materiaalitukussa on aluksi myynnissä esimerkiksi farkkukangasta, nahkaa, kangasta sekä trikoo- ja matonkuteita. Osa raaka-aineista työstetään entistä käyttövalmiimmaksi materiaaliksi yhteistyössä alueen paikallisten työpajojen ja muiden työllistämisorganisaatioiden kanssa. Esimerkiksi Soukan Työkeskuksessa työstetään Kierrätyskeskuksen materiaaleja paremmin kiertävään muotoon.

”Yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa on meille tärkeää, sillä markkinatalouden heilahdusten ja muiden seikkojen vuoksi alihankintatöistä on ajoittain pulaa tai niitä on tarjolla epäsäännöllisesti”, kertoo työhönvalmentaja Niina Haatainen Soukan työkeskuksesta.

”Kierrätyskeskuksen tuotteiden jalostaminen takaa asiakastyöntekijöillemme mielekästä tekemistä viikon jokaiselle päivälle. Kierrätyskeskus on tarjonnut myös jatkopolkuja asiakkaillemme työllistymisen tiellä,” Haatainen jatkaa.
    
Otamme mielellämme vastaan ideoita ja vinkkejä erilaisiin materiaalitarpeisiin liittyen!
Nihtisillan tavaratalosta ja muistakin kaupoistamme löytyy jo nyt Näprän askarteluosasto, josta löytyy askarteluun ja kädentaitoihin sopivia materiaaleja.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on kaupat Helsingin Kyläsaaressa, Hietalahdessa ja Itäkeskuksessa sekä tavaratalot Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Koivukylässä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toiminnan tarkoituksena on vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä. Lisäämme ympäristötietoisuutta ja -vastuullisuutta sekä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia.

Lisätiedot: Näprän osastovastaava Marja Peltola, marja.peltola@kierratyskeskus.fi www.kierratyskeskus.fi/materiaalitukku

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä