Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Vapaaehtoistehtävä: askartele tai tee kaavoja

Elvytä nukketeatteri: tule askartelemaan tai tekemään kaavoja


Oletko kätevä käsistäsi tai sujuuko sinulta kaavojen tekeminen?


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristökasvatuksen käsinuket ja muu rekvisiitta tarvitsisivat osaavia käsiä avukseen. Nukketeatteri Rojupöhön nuket väsyvät ja kulissit kuluvat kovassa käytössä, ja tarve niiden uusimiseen on kova.


Anna siis auttava kätesi ja tule saattamaan Rojupöhön sankarit uuteen uskoon. Myös muutamat muut ympäristökasvatuksen välineet kaipaavat kunnostusta.


Tarvitsisimme vapaaehtoisia mm. seuraaviin tehtäviin:

  • Tekemään kaavoja ja ohjeita käsinukkien ja pehmoeläinten ompelemista varten. Muun muassa Kaarlo Karhu, Lennu Liito-orava ja Kosti Kompostimato kaipaavat valmistusohjeita. Kaavojen tekemistä varten on olemassa mallinuket.

  • Ville Variksen kodin kunnostaminen tai uuden kodin askarteleminen pieneen matkalaukkuun. Tähän on olemassa helpot ohjeet, mutta hommassa on myös paljon tilaa luovuudelle. Koteja tarvitaan muutamia.

  • Kokoontaitettavan metsän tekeminen Kaarlo Karhulle. Metsää käytetään Kaarlo Karhu ja lajittelun ABC -ohjelmassa. Malli metsän tekemiseen on olemassa.


Tarvittavat materiaalit saat Kierrätyskeskuksesta.


Muitakin kädentaitoa vaativia vapaaehtoistehtäviä voi löytyä. Kysy ihmeessä lisää vapaaehtoistoiminnasta, jos kiinnostuit!


Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Nuket ja nukketeatteri ovat tärkeä osa ympäristökasvatustoimintaamme.


Vuosittain yli 20 000 lasta saa ympäristökasvatusta Kierrätyskeskukselta. Valtaosa näistä tunneista ovat asiakkaille maksuttomia. HSY toimii palvelun maksajana.


Kenelle? Kaikille käsistään käteville. Kaavojen tekemiseen tarvitaan vähän enemmän osaamista.


Missä? Homman voit tehdä vaikka kotona. Materiaalit voi hakea esimerkiksi Hietalahden tai Matinkylän Kierrätyskeskuksista sovitusti.


Milloin? Ihan milloin sinulle vain sopii. Materiaalien hausta ja tarvittaessa muusta opastuksesta sovitaan erikseen.


Kuinka kauan se kestää? Riippuu paljon omasta vauhdistasi ja siitä, mitä kaikkea tahdot tehdä. Arviolta muutamia tunteja.


Miten pääsen mukaan? Ota yhteyttä Hanna Liljaan (sähköposti: vapaaehtoistyo@kierratyskeskus.fi, puh. 050 501 4850).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä