Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös työajalla

4.12.2013

Vapaaehtoistoimintaan osallistuu suomalaisista useampi kuin joka kolmas, mutta se ei välttämättä ole vain vapaa-ajan puuhaa. Myös yritykset voivat toteuttaa yhteiskuntavastuutaan antamalla työntekijöidensä osallistua vapaaehtoistoimintaan työajalla.


"Vapaaehtoistoiminnan muotoja on paljon useampia kuin moni ehkä tajuaakaan. Helping Hands ja Minds on yksi hyvä esimerkki", toteaa Jenni Sademies, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vapaaehtoistyöhanke VETYn projektipäällikkö.


Helping Hands on maailmalla suosittu tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Ajatus on, että yrityksen työntekijät tekevät työajalla vapaaehtoistyötä esimerkiksi päivän tai pari vuodessa. Toimintaan osallistutaan joko työporukalla tai yksin itse valitussa paikassa.


"On hienoa, että yritykset tukevat henkilökunnan osallistumista yleishyödylliseen toimintaan. Tämän toivoisi olevan yleisempää Suomessakin ", sanoo Sademies.


Kierrätyskeskuksessa se voi olla joko hyvin käytännöllistä tekemistä, kuten termi Helping Hands kertoo, tai asiantuntemuksen jakamista, jota kutsutaan nimellä Helping Minds. Toimintaa on Kierrätyskeskuksessa kehitetty tänä syksynä.


Muun muassa ryhmä Nokian henkilöstöosastolta oli perjantaina 29.11. Kierrätyskeskuksen Nihtisillan toimipisteessä Helping Hands -pajassa. He valmistelivat kierrätysmateriaaleista paketteja, joista tehdään Lennu Liito-Orava -pehmoeläimiä ympäristökasvatuskäyttöön.


"Koemme, että ympäristötietoisuuden lisääminen on tärkeää ja toivomme, että iltapäivän työpanoksellamme tuemme tätä toimintaa. Meillä oli oikein mukava iltapäivä", sanoo tiiminvetäjä Katariina Ora.


"Helping Hands -tyyppinen toiminta nähdään tärkeänä Nokiassa, ja työntekijöitä ja tiimejä rohkaistaan osallistumaan erilaisiin Helping Hands -aktiviteetteihin. On hienoa että meillä on tällainen mahdollisuus", hän lisää.Keskiviikkona 4.12. on valtakunnallinen vapaaehtoisten päivä.


Lue lisää Kierrätyskeskuksen Helping Hands & Minds -toiminnasta.


helping hands kierratyskeskus nokia


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä