Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Viisi syytä ostaa vaatteet kierrätettynä

vaatteet

  1. Kierrätetyissä vaatteissa ei ole enää myrkkyjäämiä. Edellinen käyttäjä on yleensä pessyt vaatteen jo niin monta kertaa, että vaate on turvallinen.

  2. Maapallo täyttyy vaatteista. Uusi vaate on jälleen yksi rasite ympäristölle. Jätettäkin merkittävämpää on vaatteen valmistuksesta aiheutuvat ympäristöhaitat. Yhden puuvillakilon valmistus ahmii hurjia määriä vettä.

  3. Kierrätykseen päätyneet vaatteet on jo testattu edellisen käyttäjän taholta kestävyytensä puolesta. Surullisen moni uusi vaate hajoaa melko pian jo yhden ihmisen käytössä. Kierrätykseen asti kestäneet vaatteet kestävät omien kokemuksieni mukaan jatkossakin yllättävän hyvin.

  4. Valikoima on kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa monipuolisempi. Tarjolla ei ole vain tämän päivän malleja, vaan vaatteiden leikkaukset varioivat eri vuosien ja vuosikymmenten mukaan. Myös värimaailma on monipuolisempi. Samanlaista vaatetta ei tule niin helposti vastaan. Omasta tyylistä voikin saada kierrätysvaatteilla persoonallisemman.

  5. Monet kierrätystahot tekevät monipuolisesti hyvää. Kierrätyksen ohessa tuotoilla tuetaan mm. työllistymistä. 

Kirjoitus on osa Pihin naisen elämää -blogikirjoitusta. Kurkkaa koko kirjoitus täältä.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä