Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Ympäristöpeli Kipinä on kevyt tapa käsitellä ympäristötietoa

Tiedote 5.5.2014


Kipinä on uusi aikuisille suunnattu ympäristöpeli, joka sopii niin vasta-alkajille kuin konkareillekin.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Vapaaehtoistyöhanke VETYn suunnitteleman pelin kortteihin voivat tarttua kaikki, jotka haluavat oppia uutta tai vain viettää aikaa yhdessä keskustellen ja toimien. 


Peli on suunnattu aikuisille. Kipinässä on kahdeksan perusteemaa, jotka käsittelevät muun muassa asumista, liikennettä ja energiaa.

– Meidän päämäärämme on, että vapaaehtoiset paitsi toimivat ympäristöasioiden kanssa, myös oppivat niistä lisää. Kipinä on yksi tapa käsitellä ympäristökysymyksiä heidän kanssaan, kertoo VETY-hankkeessa pelin suunnittelusta vastannut Joanna Nikodin.

Ajatuksena on myös, että ympäristöasioita tuntevat vapaaehtoiset voisivat pitää pelituokioita pienille ryhmille joko Kierrätyskeskuksessa tai sen ulkopuolella.


Peliä voi hyödyntää kuka tahansa. Sitä voi pelata vaikka työpaikalla, asukasyhdistyksessä, vapaaehtoistoiminnassa, toisen asteen kouluissa, kaveriporukan kesken piknikillä tai vaikka suunnistuksessa rasteilla.


Kipinän saa tulostaa vapaasti käyttöönsä:

Ympäristöpeli Kipinä ohjeet (pdf) (2.3 MB)
Ymparistöpeli Kipinä pelilauta (pdf) (4.7 MB)
Ympäristöpeli Kipinä pelikortit (kaikki) (pdf) (8.7 MB)

Pysyvä osoite sähköiselle versiolle on www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut. Sivulta löytyvät myös pelikortit teemakohtaisesti tulostettavina, jos tahdot pelata vaikka vain yhdellä teemalla.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toteuttama VETY-hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastolta. Kansallisena rahoittajana toimii Uudenmaan liitto. Hanke alkoi 1.2.2012 ja päättyy 31.5.2014.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä