Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Yrityksen vapaaehtoispäivä Kierrätyskeskuksessa avasi silmiä

IMG 7034

Lokakuussa Nihtisillan kierrätystavaratalon takatiloissa käy iloinen puheensorina. Teollisuusliimaa valmistavan amerikkalaisfirma H.B. Fullerin Espoon väki on saapunut viettämään yrityksensä omaa ”Make a difference” –hyväntekeväisyyspäivää askartelupöydän ääreen.

Muissa maissa H.B. Fullerin työntekijät ovat viettäneet ”Make a difference” –päivää esimerkiksi istuttamalla puita ja kunnostamalla leikkikenttiä. Espoossa päivä käytetään Ympäristökoulu Polun varjoteatterihahmojen valmistamiseen. Niiden avulla peruskoululaiset pääsevät käsittelemään kuluttamista ja mainontaa sekä pohtimaan voiko onnen saavuttaa ostamalla.

Nihtisillan askartelupöytä pursuaa erilaisia varjoteatteriin sopivia hahmoja, kuten nukkeja, koiria, taloja ja autoja sekä ainakin yksi dinosaurus. Vitsailun seassa valmistuvat myös joulukortit ja vanhat lakanat repeävät matonkuteiksi.

H.B. Fullerin osalta päivän organisoinut Barita Martonen kertoo, että Kierrätyskeskuksessa vierailu on avannut heidän silmänsä. Osalla seitsemänhenkisestä tiimistä ei ole aiemmin ollut juuri mitään käsitystä Kierrätyskeskuksesta, mutta nyt on käynyt selväksi että yhden ylimääräinen todellakin on jonkun toisen aarre.

Itsevalitussa kohteessa suoritettu hyväntekeväisyystyö on piristysruiske normaalin työarjen keskellä. Lisäksi matonkuteiden repiminen osoittautuu terapeuttiseksi. ”Mä en voi lähteä ennen kuin olen repinyt yhden lakana loppuun asti!”, nauraa Barita.

Suuri kiitos H.B. Fullerin porukalle osallistumisesta!

Lue lisää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vapaaehtoistoiminnasta yrityksille täältä.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä