Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Yrityksissäkin voi kompostoida

30.9.2013


Yrityksissä voi kompostoida ainakin osan ruoantähteistä vaikkapa toimiston kasvien mullaksi. Ruokakompostorin voi perustaa myös toimiston sisälle. Tarvitaan vain astia, joka on riittävän suuri sekä tunkiolieroja. Tunkiolierot muuttavat ruoantähteet mustaksi mullaksi siististi ja hajuttomasti, kun kompostoria hoidetaan oikein. Maatumisen seuraaminen ja tunkiolierojen hoitaminen on hauskaa puuhaa.


Kompostoijaa palkitaan lähimullalla, jota ei ole tarvinnut kuljettaa kuluttajalle matkojen päästä. –Lähimultaa voisi verrata arvostettuun lähiruokaan, innostuu ympäristöasiantuntija Kati Hinkkanen. Hinkkanen on mukana kehittämässä kompostointia Kierrätyskeskuksen toimipisteissä.


Kompostointi on ekologista, sillä siten saadaan ravinteet kiertoon paikan päällä. Tärkeintä on, ettei orgaanista jätettä laiteta sekajätteeseen. Kaatopaikalla puutarhajätteistä ja ruoantähteistä syntyy hiilidioksidiakin voimakkaampaa kasvihuonekaasua metaania. Kasvihuonekaasut aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.


Kierrätyskeskuksessa kompostoidaan

Viime kesästä lähtien Kierrätyskeskuksen Koivukylän kaupan pihalla on kompostoitu henkilökunnan biojätteitä mullaksi. Lisäksi Kierrätyskeskuksen toimistolla on ollut jo vuosia käytössä matokomposti. Komposteja käytetään myös kaupan asiakkaiden ja vierailijaryhmien sekä Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuman asiakkaiden neuvontaan ja koulutukseen.

 

Ohjeet kompostorin perustamiseen löytyvät Kierrätyskeskuksen sivulta: www.kierratyskeskus.fi/matokompostori


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhtiö, joka vähentää jätteen määrää tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä ympäristötietoisuutta lisäämällä. Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuma tarjoaa ympäristökoulutusta yrityksille, järjestöille ja taloyhtiöille.


Lisätietoja: ympäristöasiantuntija Kati Hinkkanen, p. 045 636 6304


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä