Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Yritysten myymäläkalusteet saavat Kierrätyskeskuksella uuden elämän

3.12.2013


Myymäläkalusteiden huolehtiminen uudelleenkäyttöön on osa yritysten ympäristövastuullista toimintatapaa. Tämä tiedetään muun muassa HOK-Elannolla. Kun syksyllä 2013 Alepa-ketju tarvitsi uuden hyllyratkaisun, seitsemän Alepan hyllyt lahjoitettiin käytettynä Kierrätyskeskukselle. 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avasi syksyn aikana kaksi uutta toimipistettä: tavaratalon Nihtisiltaan ja kaupan Itäkeskukseen. Kierrätyskeskuksen filosofiana on pitää tavarat kierrossa mahdollisimman pitkään. Tästä syystä myös uusien kierrätyskauppojen myymäläkalusteet hankittiin käytettynä.

 

– Kierrätyskeskuksesta otettiin meihin yhteyttä, ja idea sai heti kannatusta. Vanhat kalusteet on tähänkin asti kierrätetty myymällä ne eteenpäin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun annoimme ne maksutta. Kierrätyskeskuksen ja HOK-Elannon arvopohjassa on paljon yhtäläisyyksiä, ja sen lisäksi tämä oli erinomainen keino tukea sekä paikallisuutta että kierrätystä, HOK-Elannon laatu- ja ympäristöpäällikkö Satu Kattilamäki taustoittaa.


Nyt Alepan hyllyt ovat käytössä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ja Koivukylän tavarataloissa.


Myymäläkalusteita on lahjoitettu myös muista yrityksistä. Kierrätyskeskuksen tavarataloissa erilaiset hyllyt ovatkin iloisesti sekaisin. Toisaalta erilaiset kalusteet kuuluvat kierrätyskauppojen tunnelmaan. Hyllyjä on pienellä laittamisella muunnettu monenlaisille tavaroille sopivaksi.

 

– Esimerkiksi Alepan kuivatavarahyllyihin on lisätty vaatetankoja ja leipäkoreja käytetään lelulaatikoina, kertoo Kierrätyskeskuksen logistiikkapäällikkö Pirjo Sorjonen.  

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ottaa vastaan myös käytettyjä toimistokalusteita ja muita tavaralahjoituksia yrityksiltä.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yhteiskunnallinen yritys, joka tekee yleishyödyllistä, ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullista ympäristötyötä. Kierrätyskeskus ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan tavoitteiden edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen. Vuonna 2012 yli 2 miljoonaa tavaraa lähti Kierrätyskeskuksen toimipisteiden kautta uudelleenkäyttöön.


Lisätietoa:


Logistiikkapäällikkö Pirjo Sorjonen p. 045 636 6316

Viestintäsuunnittelija Päivi Suihkonen, p. 0400 348 104

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä