Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Usein kysyttyä


Noutopalvelun voi tilata sivuiltamme löytyvällä tavaran noutolomakkeella. Voit myös soittaa numeroon 050 501 4858 ja tilata noudon puhelimitse arkisin kello 8–18. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu, jolloin puhelimessa ei tarvitse jonottaa. Jos kaikki linjat ovat varattuja, soitamme takaisin mahdollisimman pian tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Myös palveluaikojen ulkopuolella tulleisiin puheluihin soitamme takaisin mahdollisimman pian. Ennen kuin tilaat noudon tutustuthan vastaanotto-ohjeisiin.

 • Palaa otsikoihin

  Minne voin viedä huonekalut ja muut tavarat, joita Kierrätyskeskus ei ottanut vastaan?

Pystymme vastaanottamaan ainoastaan käyttökelpoista tavaraa, joka soveltuu uudelleenkäyttöön. Tarjonta on ajoittain suurta, ja joukossa voi olla tuotteita, joita emme ota vastaan. Vastaanotettavilla tuotteilla tulee olla myös kysyntää, sillä varastotilamme ovat rajalliset.

Tavarat, jotka eivät kelvanneet kierrätyskeskukselle, tulisi toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemille tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Nouto-Sortti-kuljetuspalvelun.

Lisätietoja: HSY

Noutopalvelu on syytä tilata hyvissä ajoin. Aikojen saanti vaihtelee kysynnän mukaan, ja kannattaakin varautua kahteen viikkoon.

Noudon voit tilata soittamalla noutopalvelunumeroon tai täyttämällä sähköisen noutolomakkeen sivuiltamme. Voit myös lainata meiltä peräkärryn tavaroiden kuljettamista varten. Peräkärryn maksuttomasta lainauksesta löydät lisää tietoa täältä.

Kaikki kauppamme ovat avoinna ma–pe klo 9–20, la klo 10–18 ja su 12–17. Poikkeavista aukioloajoista tiedotamme nettisivuillamme. Tavaraa vastaanotetaan kauppojen aukioloaikoina. Lisätietoja: Kauppojen yhteystiedot

Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, Mastercard, Visa ja Visa Electron.

Kierrätyskeskus ei valitettavasti ota enää vastaan VHS-kasetteja. Kasettien nauhoja voi uudelleenkäyttää esimerkiksi käsitöiden raaka-aineena. Mikäli muuta käyttöä ei löydy, VHS-kasetit kuuluvat sekajätteeseen. 

Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polku myy kompostilieroja toimistollamme Helsingin Kalasatamassa (Hermannin rantatie 2A, 4. krs). Toimisto on auki arkisin klo 9–16. Kannattaa soittaa tai laittaa sähköpostia vielä etukäteen, kun tietää, mihin aikaan on tulossa. Lierojen hinta on 20 snt/kpl, aloittamiseen riittää noin 10-20 lieroa. Mukaan kannattaa mielellään ottaa oma astia (pienen pakasterasian kokoinen riittää, kanteen muutama ilmareikä). Tervetuloa ostoksille!


Vantaan Koivukylän, Espoon Nihtisillan sekä Helsingin Kyläsaaren toimipisteiden piha-alueelta löytyy HSY:n ylläpitämät aluekeräyspisteet kotitalouksien hyötyjätteille, kuten kotikeräyspaperille, lasille, pienmetallille, keräyskartongille ja muovipakkauksille. Lisäksi näissä toimipisteissä on HSY:n ongelmajätekontti kotitalouksien ongelmajätteitä varten.

Pääkaupunkiseudun kaikki hyöty- ja ongelmajätteiden keräyspisteet löytyvät osoitteesta http://www.kierratys.info/


 • Palaa otsikoihin

  Varastomme on täynnä tarpeetonta tavaraa, vaatteita, kenkiä, kirjoja, astioita, valaisimia ym. Kuinka suuren tavaramäärän tulette noutamaan? Miten ne pitäisi olla pakattu/lajiteltu?

Tavarat kannattaa pakata esimerkiksi pahvilaatikoihin tai jätesäkkeihin ja mielellään lajitella esimerkiksi kirjat ja astiat erikseen. Pääasia on, että tavara on siistiä, ehjää ja käyttökelpoista.


 • Palaa otsikoihin

  Remontin jäljiltä meille on jäänyt muutama väliovi, keittiön kaapistoja ja kylpyhuoneen kalusto. Tuntuu hölmöltä heittää siistiä ja käyttökelpoista tavaraa roskiin. Otatteko niitä vastaan?

Vantaan Koivukylän ja Espoon Nihtisillan kaupat ottavat vastaan käyttökelpoisia rakennusosia, kuten ovia, ikkunoita ja kylpyhuoneen kalusteita. Suuret tavaraerät sovittava erikseen kyseisten kauppojen kanssa.


 • Palaa otsikoihin

  Muuton yhteydessä meiltä on jäänyt tarpeettomaksi toimiva mikroaaltouuni ja videonauhuri. Voimmeko toimittaa ne teille?

Vantaan Koivukylän, Espoon Nihtisillan sekä Helsingin Kyläsaaren kauppoihin voi tuoda kotitalouksista veloituksetta kaikenlaisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita niiden kunnosta riippumatta. Helsingin Itäkeskuksen toimipisteessä ei oteta vastaan isokokoista sähkö- ja elektroniikkaromua, kuten kodinkoneita.

Lisätietoja: SER-vastaanotto

 • Palaa otsikoihin

  Meiltä on jäänyt tarpeettomaksi pakastin ja jääkaappi. Kelpaavatko ne teille?

Kaikenkuntoiset kylmälaitteet voitte toimittaa maksutta Vantaan Koivukylän, Espoon Nihtisillan sekä Helsingin Kyläsaaren kauppoihin ma–pe klo 9–20, la klo 10–18 ja su klo 12–17. Itäkeskuksen kauppa ei ota vastaan kylmälaitteita.

Lisätietoja: SER-vastaanotto

 • Palaa otsikoihin

  Voiko Kierrätyskeskus noutaa toimivan hellan ja pyykinpesukoneen?

Kierrätyskeskus noutaa maksutta ehjät tai kunnostuskelpoiset, korkeintaan viisi vuotta vanhat kodinkoneet ja sähkö- ja elektroniikkalaitteet. Putkitelevisioita tai -näyttöjä ei noudeta.

Lisätietoja: SER-vastaanotto

Jos vanhat huonekalunne ovat käyttökelpoisessa kunnossa (runko ja verhoilu ehjä), otamme ne vastaan ja noudamme tarvittaessa maksutta.


 • Palaa otsikoihin

  Olen perustamassa yritystä. Löytyykö Kierrätyskeskuksesta kalusteita aloittavan yrityksen tarpeisiin?

Vantaan Koivukylän, Espoon Nihtisillan ja Helsingin Kyläsaaren kaupoissa on runsaasti toimistokalusteita: pöytiä, tuoleja, laatikostoja ja hyllyjä. Näistä kaupoista löytyy myös takuuhuollettuja tietokoneita ja muuta elektroniikkaa.

Lisätietoja: palvelut yrityksille
Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä