Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Työllistyneiden tarinoita


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus tarjoaa työ- ja työkokeilupaikkoja pitkään työttömänä olleille. Meiltä saa hyödyllistä työkokemusta ja tukea jatkotyöllistymiseen avoimilla työmarkkinoilla. Kierrätyskeskuksessa työskentelee vuosittain 600–800 työntekijää.

Kierrätyskeskus luo työntekijöilleen jatkopolkuja pääkaupunkiseudun yrityksiin. Työntekijä voi aloittaa työskentelyn kumppaniyrityksessä kokeilujaksolla Kierrätyskeskuksessa työskentelyn aikana.

“Töihin on aina mukava tulla!”, kertoo Suomenojan kaupan Toni

Toni, SuomenojaEspoolainen Toni työskentelee Suomenojan kaupalla tavaran vastaanotossa. Hän päätyi hakemaan Kierrätyskeskukseen ystävänsä suosittelun kautta ja viihtyy talossa loistavasti.


Lahjoitusten kanssa puljaamisen ohella Tonin työpäiviin kuuluu varaston siisteydestä huolehtiminen ja tavaroiden asianmukainen pakkaus kuljetusta varten. Myös satunnaiset kassatyöt ovat tulleet Tonille tutuiksi.


– Vaihtelevia tilanteita tulee paljon. Asiakaspalvelutehtävät ovat mukavia, sillä tykkään tavata ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan.


Kierrätyskeskuksessa työskentely on antanut Tonille lisäoppia varaston pyörittämisestä ja uutena taitona myös kassatyöskentelyn. Paras juttu Kierrätyskeskuksessa on kuitenkin selkeä:


– Täällä on aivan ehdottomasti paras työporukka, jossa olen ikinä ollut mukana! Töihin on aina mukava tulla ja ollaan paljon tekemisissä vapaa-ajallakin. Lisäksi täällä opastetaan työtehtäviin kunnolla ja kaikki auttavat toisiaan hyvässä hengessä.Athir oppii työssään suomea ja suomalaisia tapoja Athir_kassa


Nihtisillan kierrätystavaratalon kassalla työskentelevä Athir on oppinut työssään sekä suomen kieltä että suomalaisia tapoja.

– Työpäiväni ovat kiireisiä mutta eivät stressaavia. Päivät kuluvat kassalla ja välillä autan asiakkaita. Aamuisin siistin kassatilan, lasken kassan ja avaan kaupan ovet, Athir kertoo.

Kierrätyskeskuksessa työskentely on opettanut Athirille asiakaspalvelua ja suomen kieli on petraantunut erityisesti jutustelemalla asiakkaiden kanssa.

– Kierrätyskeskuksessa oppii myös ympäristöasioita, joita kerron eteenpäin perheelleni ja kavereilleni. Kotimaassani opiskelin lääketiedettä ja tämä on ensimmäinen työkokemukseni kaupan alalla.

Athirin mielestä Kierrätyskeskus on hyvin monikulttuurinen ja ihmisiä riittää eri puolilta maailmaa niin asiakkaissa kuin työtekijöissäkin. Kaikkia yhdistää ystävällisyys ja avuliaisuus.


Asiakaspalvelussa Marjatta ja Jonas

marjatta


Marjatta ja Jonas työskentelevät molemmat Kierrätyskeskuksen Itäkeskuksen kaupassa. Marjatta hoitaa pientavaroiden sekä astioiden hinnoittelua ja Jonaksen voi tavata kassalla

– Työssäni olen oppinut tavaroiden arvon, Marjatta kertoo. Hinnoittelu vaatii tarkkuutta, mutta onneksi internetistä löytyy paljon apua hintojen arviointiin. Työpäivät ovat todella kiireisiä, mutta tarvittaessa autan myös kassalla.

Jonas kertoo työpäivien olevan vaihtelevia ja täynnä yllätyksiä. Hän on oppinut paitsi tunnistamaan laadukkaat huonekalut, myös kierrätyksen merkityksen. Kaupan ekotukihenkilönä Jonaksen työhön kuuluu myös esimerkiksi sähkönkulutuksen ja roskien lajittelun seuraaminen sekä tietenkin tunkiolierojen ruokkiminen. jonas

Asiakaspalvelu on iso osa molempien päivää.

– Tyytyväiset asiakkaat ovat parasta. Hyvä palaute motivoi, sanoo Marjatta.

– Saan olla tekemisissä hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. Kaikki ihmiset ovat erilaisia ja kuitenkin samanlaisia, Joonas miettii. Parasta työssäni ovatkin työkaverit. On kiva päästä vaihtamaan kuulumisia, koska töissä on monia ihmisiä samanlaisessa elämäntilanteessa.Polkupyöräverstaalla vaihtelevia töitäpolkupyoraverstas_tyo


Polkupyöräverstaalla työskentelevä Jarmo tekee pyörähuoltojen lisäksi myös jonkin verran asiakaspalvelua.

– Ennen Kierrätyskeskusta en tiennyt polkupyöristä perushuollon lisäksi paljoa. Kierrätyskeskuksessa ollessani olen oppinut paitsi asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, myös sitä miten työyhteisössä toimitaan, Jarmo kertoo.

– Pyörähuoltoon kuuluu osien avaaminen ja putsaaminen sekä rikkinäisten osien vaihtaminen. Jotkut asiakkaat etsivät polkupyöräänsä varaosia, jossa me sitten autamme. Haussa ovat esimerkiksi vanhat jarrut ja satulaputket. Teen toki myös varaosatilauksia ja hankintoja sekä perehdytän muita mekaanikkoja. Olen myös ekotukihenkilö, koska ympäristöasiat ovat alkaneet kiinnostaa.

Jarmo kertoo pyöräverstaalla työskentelyn olevan vaihtelevaa hommaa, jossa ei aina nökötetä fillarien äärellä.

– Välillä vastaan tulee ihmeellisiä tilanteita. Kerran haahuilimme lähimetsässä etsimässä meiltä varastettuja polkupyöriä!

Työhönvalmennus tsemppasi Aleksin uuteen työhön

Autoalan perustutkinnon opiskellut Aleksi sai Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta ensimmäisenoikean työpaikkakokemuksensa.

Aleksi bongasi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen työvoimatoimiston vinkkaamien aleksityökokeilupaikkojen joukosta. Työkokeilunsa aikana hän työskenteli tavaran vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja kassalla sekä varaston ylläpidossa ja lajittelussa. Taitoja ja vahvuuksia pääsi kokeilemaan erilaisissa tehtävissä.

Työhönvalmentaja sparraa

Kierrätyskeskuksen henkilökunta saa työnhakuun apua talon omilta työhönvalmentajilta. Aleksin apuna oli työhönvalmentaja Taneli Kuusiholma, kun tähtäimessä oli uusi työpaikka Clas Ohlsonilla.

– Tanelille isot propsit kaikesta avusta! Ilman häntä olisin Kierrätyskeskus-jakson jälkeen jäänyt varmaan taas työttömäksi. Taneli huomasi Clasun ilmoituksen ensimmäisessä tai toisessa tapaamisessamme, preppasi mua ennen haastattelua ja oli isona apuna ihan kaikessa, Aleksi kertoo.

Tulevaisuudessa Aleksi haaveilee merkonomitutkinnosta ja tietenkin pysyvästä työpaikasta. Kierrätyskeskusta työpaikkana pohtiville Aleksi lähettää kannustavia terveisiä.

– Kierrätyskeskuksessa ja Suomenojalla työskentely on ollut todella erityinen kokemus. Sain hyviä muistoja mukavista työkavereista, arvokasta työkokemusta sekä paljon apua työnhakuun ja jatkoon! Suosittelen tätä kaikille, joilla on vaikeuksia saada töitä!
Asiakaspalvelua ajojärjestelyssä

Toni, miten päädyit Kierrätyskeskukseen töihin ja mitä työtä teit?

Ystäväni oli ajojärjestelyssä töissä ja suositteli Kierrätyskeskusta. Työskentelin ajojärjestelijänä ja vastasin noutopalvelun puheluihin. Siinä asiakkaan kanssa käydään läpi mitä otamme vastaan ja katsotaan löydetäänkö sopivaa noutoaikaa. Kun sopiva aika löytyy, tiedustelen missä kerroksessa haku on. Onko talossa hissiä? Onko alaovi auki? Onko ovikelloa tai ovikoodia? Jotkut asiakkaat toivovat kuljettajilta vielä soittoa ennen saapumista, että he ehtivät vaihtaa yöpaidan siistimpiin vaatteisiin.

Mitä teit ennen Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen tuloa?

tyollistynyt_toni

Olin kolmisen vuotta Invalidiliiton varainhankintaosastolla. Myin liiton tukituotteita puhelimitse ja tulin Kierrätyskeskukseen suoraan sieltä.

Mitä Kierrätyskeskus ja työhönvalmennus antoivat sinulle?

Kierrätyskeskus antoi mahtavaa kokemusta siitä, mitä asiakaspalvelu ajojärjestelyssä on. Tämä on ensimmäinen työpaikka, jossa palvelen asiakkaita jotka ovat itse yhteydessä meihin, sen sijaan että lähestyisin heitä myydäkseni itse jotain. Kokemusta on kertynyt myös haastavammasta asiakastyöstä, jossa kohdataan tilanteita ihan laidasta laitaan. Työhönvalmennus antoi tukea ja itseluottamusta, kun sain käydä juttelemassa tulevaisuuden suunnitelmistani. Lisäksi asiakaspalveluosaamiseni kehittyi Kierken koulutuksessa.


Minne lähdet nyt ja millainen hakuprosessi oli?

Lähden uuteen työhön tekemään ajanvarauksia puhelimitse. Löysin työpaikan TE-toimiston -sivuilta ja lähetin hakemuksen sähköpostitse. Sain muutaman päivän kuluttua haastattelukutsun puhelimitse. Haastattelu meni muuten hyvin, paitsi jännitin niin kovasti että unohdin puhelimeni taksiin. Liikun pyörätuolilla ja jouduin siis pyytämään puhelinta lainaan, jotta pystyin tilaamaan paluukyydin. Sain vielä saman viikon aikana vastauksen, että voin aloittaa työt! Jännä nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Itsevarmuutta Nihtisillasta

Natalia Liski

Parturikampaajaksi valmistunut Natalia Liski työskenteli Kierrätyskeskuksessa vuoden ajan. Ahkerasta hausta huolimatta Natalia ei ollut löytänyt itselleen työpaikkaa, mutta Kierrätyskeskuksessa vietetty vuosi työhönvalmennuksineen auttoi häntä eteenpäin.

­– Eräänä päivänä huomasin, että Kierrätyskeskus etsii kassatyöntekijöitä. Haastattelun jälkeen kuulin, että pääsen työkokeiluun!

Natalia aloitti kahden kuukauden työkokeilunsa, ja siirtyi myöhemmin Nihtisillan uuteen kierrätystavarataloon kymmenen kuukauden työsuhteeseen. Natalia työskenteli asiakaspalvelussa ja kassatöissä, mutta teki myös hinnoittelua rakennuspuolella.

– Pidin työstäni, asiakkaiden palvelu tuntuu omalta jutulta. Viihdyin ja työ ei ole tuntunut stressaavalta, Natalia kertoo.

– Kierrätyskeskuksessa työskentelystä tuli hyvä olo. Sain lisää rohkeutta enkä ole enää kovin ujo. Kierkeltä on löytynyt paljon uusia ystäviä ja olen tietenkin laittanut heidän hiuksiaan!

Kiinnostavan työpaikkailmoituksen Natalia löysi TE-toimiston sivuilta. Hakemus pysäköintivalvontayritys ParkkiPatelle laadittiin yhdessä työhönvalmentajan kanssa, jolta Natalia koki saaneensa paljon apua.

– Työhönvalmentajani auttoi hakemuksen tekemisessä. En olisi kuitenkaan saanut uutta työpaikkaa ilman motivaatiota ja aktiivisuutta. Lähetin hakemuksen torstaina, ja viikon päästä olin jo työhaastattelussa. Seuraavana maanantaina sain tietää aloittavani työt!

Natalia on yksi niitä onnellisia, jotka saavat valita minne jatkavat Kierrätyskeskuksesta lähtiessään. Uuden parkkivalvojapestin lisäksi hän nimittäin nappasi itselleen myös vartijakoulutuspaikan Porvoosta.

– Jatkan mielelläni työntekoa Kierrätyskeskuksen jälkeen, ettei tarvitse mennä opiskelemaan. Uusi työni on hyvin itsenäistä. Kierrän piiriäni autolla ja kirjoitan väärin pysäköineille valvontamaksuja. Odotan uusia työkavereitani ja työtehtäviä innolla!

Kuljettajan ammattipätevyys Kierrätyskeskuksesta

Veijo LönnqvistVeijo Lönnqvist työskenteli Kierrätyskeskuksella kuljettajana reilun puolitoista vuotta. Työnteon ohella hän osallistui erilaisiin työvalmennuksiin ja -koulutuksiin.


Veijo aloitti kuljettajahommat Koivukylän kierrätystavaratalossa, mutta siirtyi muutaman viikon päästä puoleksitoista vuodeksi Kyläsaareen kierrätyskauppaan järkevämmän työmatkan takia.

Työsuhteensa aikana Veijo osallistui aktiivisesti työvalmennukseen, läpäisten samalla useita työelämäkursseja ja koulutuksia, kuten ammattipätevyyden sekä trukkikurssin. Lisäksi Veijo hankki itselleen asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustietämystä, myös englanniksi.

Ammattipätevyys vaaditaan jatkossa kaikilta tavara-autojen kuljettajilta, ja Veijo kokee sen hankkimisen ratkaisevana asiana jatkotyöllistymisen kannalta.

Kierrätyskeskuksen työvalmentajan kanssa käydyt keskustelut antoivat Veijolle lisää valmiuksia hakeutua töihin, ja hän sai myös työnhakuasiakirjansa kuntoon. Lisäksi säännöllinen työssäkäynti ja työyhteisöön kuuluminen antoivat lisää itsevarmuutta.

Veijoa onnisti työmarkkinoilla, kun TE-keskuksen sivuilta löytynyt ilmoitus poiki kuljetus- ja terminaalityötä Ride One -kuljetusliikkeestä. Toukokuussa uuden uransa aloittanut Veijo painottaa, että työ on ennen kaikkea asiakaspalvelua.

– Palvelualaahan tuo kuljetus on, siinä ollaan niin vahvasti asiakkaiden kanssa tekemisissä koko ajan. Täytyy voida heittää pientä small talkia, ja ymmärtää työn asiakaspalvelulähtöisyys.

Jatkossa Veijo haluaa levittää eteenpäin tietoa siitä, kuinka tärkeää on sitkeästi uskoa itseensä.

– Olen erittäin tyytyväinen kaikkeen, mitä itselleni Kierrätyskeskuksesta sain. Suosittelen sitä lämpimästi heille, jotka ovat tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Heille on tärkeää painottaa, että hakeutuvat vaan sitkeästi töihin, aloittavat vaikka harjoittelusta, ja etenevät sitä kautta palkkatukitöihin.Kierrätyskeskuksesta potkua kuljettajan uraan

Juha Aalto

Juha Aalto työskenteli Kierrätyskeskuksella kuljettajana. Työnteon ohella hän osallistui tarjolla olleisiin työvalmennuksiin ja -koulutuksiin.

– Olin ollut työttömänä pitkään, kunnes löysin Kierrätyskeskuksen ihan sattumalta. Ilman Kierkeä olisin tuskin löytänyt töitä muualtakaan, toteaa Juha, joka toimi autonkuljettajana Koivukylän kierrätystavaratalossa liki kaksi vuotta.

Kierrätyskeskuksessa Juha suoritti työvalmennuksen lisäksi useita työelämäkursseja, kuten kuljettajan ammattipätevyyden, sekä trukki- ja hygieniakurssin. Juha toteaa, että kaikki kouluttautuminen on hyvästä, koska se osoittaa tuleville työnantajille että hakija on ahkera ja halukas työskentelemään.

Työvalmentajan avulla Juha valmistautui esimerkiksi työhaastatteluihin.

– Työvalmennus oli todella hyvä asia, sillä se auttoi valmistautumaan työelämään Kierrätyskeskuksen jälkeen. Työvalmentajani hoiti hommansa erittäin hyvin, Juha luonnehtii.

Alkuvuodesta 2014 Juhan hommat Koivukylässä olivat juuri päättymässä, kun kutsu kävi uuteen työhaastatteluun. Maaliskuusta lähtien Juha onkin ajellut Etelä-Suomen Jäätelö Oy:n leivissä, tuttavallisemmin Jätskiauton kuskina ympäri pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen.

– Työ on mielenkiintoista, olen tykännyt siitä hirveästi. Ajaessa saa olla yksin, mutta toisaalta jäätelöä myydessään kohtaa paljon erilaisia ihmisiä, Juha kertoo.
Plan B:stä myyjän oppiin

Leena Saarisalo opiskelee kello- ja jalometallialan erikoismyyjäkurssilla Kelloseppäkoulussa– On se hassua, kun on pitkästä aikaa kotiläksyjä, nauraa Leena Saarisalo Leppävaaran Kelloseppäkoulun tiloissa. Leena aloitti Kelloseppäkoulun kello- ja jalometallialan erikoismyyjäkurssin tammikuussa.

Ennen opiskelupaikan saamista hän oli kaksi vuotta Kierrätyskeskuksessa Plan B:n korusuunnittelijana.

– Luulen että ilman työvalmentajaa vieläkin miettisin, että tekisinkö niin vai näin. Oli tärkeää, että hän osasi lempeästi potkia minua juuri oikeassa kohdassa takapuoleen ja tönäistä eteenpäin.

Kierrätyskeskuksen työvalmentajat auttoivat tiedonhaussa, ansioluettelon kehittämisessä ja toimivat myös jokapäiväisenä tukena.

– Työvalmennuksella ja sillä, että on tällainen ihminen vakituisesti paikalla, on varmasti ollut hirveän suuri merkitys työilmapiiriin. Se on lisännyt sellaista oloa, että joku todella välittää.

Leena oli hakenut kurssille jo kerran aiemminkin, mutta silloin hän jäi varasijalle. Sen jälkeen hän haki ja pääsi Kierrätyskeskukseen toimistotöihin palkkatuella, mutta koru- ja kädentaitoihmisenä hänelle ehdotettiin heti paikkaa Plan B:ssä.

– Valitsin tietenkin korujen tekemisen, koska siinä saa tehdä luovaa työtä. Se oli hirveän mielenkiintoista aikaa, minulla on paljon kivoja muistoja. Oli kivoja ja hauskoja työkavereita, ja tykkäsin työstäni.

Korunteon lisäksi Leena on tehnyt aiemmin jo metallisepän, taidemaalarin ja puutarhurinkin töitä. Nyt piti kuitenkin löytää uusi suunta sekä töitä, ja koruala vaikutti omimmalta vaihtoehdolta.

– En keksi sellaista materiaalia, mistä en olisi joskus kokeillut tehdä jotain. Tämä ala kiinnostaa, koska ihan pienestä pitäen olen kerännyt kiviä, korukiviä ja koruja, sekä rikkinäisiä että ehjiä.

Työvalmentaja kannusti hakemaan kurssille uudelleen, vaikka muuton jäljiltä kaikki todistukset olivat hukassa. Hyvin mennyt haastattelu ja ansioluettelo riittivätkin sisään pääsemiseen. 

– Olen ollut todella tyytyväinen työvalmentajiini. Työvalmentaja osaa ottaa ihmisestä kiinni ilman, että se tuntuu negatiiviselta. Hän työntää positiivisesti eteenpäin ja ottaa hirveän hyvin asioita huomioon.

Jatkossa haaveena on oma työhuone, jossa voisi jatkaa maalaamista ja omien korujen tekemistä vaikka myyjän työn ohessa.

– Tämä on todella laadukas paikka opiskella ja hyvin yleissivistävä koulutus. Olen kyllä hirveän tyytyväinen.
Kierrätyskeskuksesta hyvään kierteeseen

Mikko Kiema työskentelee oppisopimuksella Kilon K-supermarketissaMikko Kiema pääsi Hyvään kierteeseen -projektin työvalmentajan avulla työelämässä eteenpäin.

Mitä teit Kierrätyskeskuksessa ja mitä sieltä jäi mieleesi?

– Olin Kyläsaaressa kaksi vuotta palkkatuella töissä. Olin kassalla, mutta sain kokeilla monipuolisesti muitakin hommia. Mieleen jäivät erityisesti hyvät työkaverit, oli aina mielekästä tulla töihin.

Missä olet nyt ja mikä toi sinut sinne?

– Nyt olen Kilon K-supermarketissa oppisopimuksella töissä. Hyvään kierteeseen -projektin avulla päädyin Kierrätyskeskuksesta tänne. Ja jos kaikki menee hyvin, todennäköisesti saan oppisopimuksen jälkeen jatkoa täältä. Olen ollut täällä erittäin tyytyväinen.

Miten työvalmennus auttoi sinua?

– Kävin työvalmentajani kanssa läpi, mitä haluaisin tehdä. Tuki auttoi erittäin paljon ja keskustelut olivat hyödyllisiä. Hän myös avusti ansioluettelon ja työhakemusten tekemisessä. Tuli puhetta, että olisinko kiinnostunut oppisopimuksesta ja sitten työvalmentaja auttoi saamaan paikan.

– Hyvä että on Hyvään kierteeseen, koska ilman sitä oppisopimus ei välttämättä olisi tullut mieleen. Jos ei olisi tätä hanketta, olisin varmaan vielä työtön.
Kassalta eteenpäin

Anne Raepuro

– Pähkinänkuoressa meni aivan loistavasti, juuri niin kuin pitikin. Kaikki mitä Kierrätyskeskuksessa tein, tuki jatkoa, toteaa Anne Raepuro tyytyväisenä.

Anne oli vuoden Matinkylän kaupassa kassalla palkkatuetussa työssä. Sinä aikana hän mietti yhdessä Kierrätyskeskuksen työvalmentajan kanssa jatkotyöllistymistä ja omissa tehtävissä kehittymistä. Hän myös kävi työajalla hankkeen järjestämissä koulutuksissa, muun muassa asiakaspalveluun liittyen.

– Työvalmentajat olivat hirveän innostavia ja positiivisia. Itseäkin motivoi, kun työhakemuksia katsoi yhdessä.

Anne totesi pitävänsä asiakaspalvelusta, ja Kierrätyskeskuksen työjakson päätyttyä jatkoikin kassatyössä, nyt henkilöstöpalveluyritys Opteamilla.

Opteam on yksi Kierrätyskeskuksen yritysyhteistyökumppaneista. Hyvään kierteeseen -hankkeen kautta syntyneiden kumppanuuksien avulla pyritään helpottamaan työntekijöiden etenemistä heitä kiinnostaville aloille.

– Yhteistyö oli todella hyvä asia. Viihdyn työssäni, ja tämä on erinomainen tapa saada jalkaa oven väliin alalle. Vuorojakin on riittänyt, Anne tiivistää.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje