Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Vapaaehtoiset kertovat


Pirjo – Yksinäisyys lähti vapaaehtoistyöllä

Pirjo_Nyman2

– Olen terve, toimelias, yksinelävä eläkeläinen. Harrastuksenani ovat vapaaehtoistyöt, kulttuuri, liikunta ja keräilyaiheena postikortit kertoo Pirjo.

Pirjo teki koko työuransa asiakaspalvelussa ja eläkkeelle jäätyään hänen elämäänsä tuli tyhjä aukko.

 – Olin aika yksinäinen. Kaipasin toimintaa ja ihmisten seuraa. Olen kierrätyshenkinen ja  kirpparit ja Kierrätyskeskukset ovat kuuluneet elämääni aina. Kierrätyksen vapaaehtoistyössä saa kokea konkreettisesti tavaran kierron. On hyvä mieli, kun tietää tekevänsä hyvää luonnon ja ihmisten eteen.

Itäkeskuksen myymälä on Pirjon kantapaikka vapaaehtoistehtävissä. Puolitoista vuotta hän on käynyt ilmaisosastolla säännöllisesti vähintään kaksi kertaa viikossa. Lisäksi Pirjo on avustanut erilaisissa tapahtumissa ja kehuukin niitä mielenkiintoisiksi tehtäviksi.

– Olen kiitollinen tästä vapaaehtoistyöstäni Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksen kaupassa. Koko henkilökunta on kuin samaa perhettä, samanarvoisia ja toisia kunnioittavia. Vapaaehtoistyö on antanut minulle hyvää mieltä, paljon tuttuja, kavereita, jopa ystäviäkin. Olen sosiaalinen ihminen ja tykkään olla ihmisten parissa. Tämän vapaaehtoistyön aikana on tietenkin tullut paljon uutta tietoa kierrätyksestä ja jätteiden lajittelusta.

Pirjo suosittelee vapaaehtoistyötä Kierrätyskeskuksessa ennakkoluulottomille, sosiaalisille, toimintaa kaipaaville ja  vapaaehtoistyön arvomaailmaa kunnioittaville ihmisille.


Ronja – Kulutuskulttuurin haastaja

Ronja löysi Kierrätyskeskuksen vapaaehtoistyöt sattumalta selaillessaan nettisivuja viime Ronja_Venespera3kesänä. Nyt hän tekee vapaaehtoistyötä Suomikerhossa Kierrätyskeskuksen Nihtisillan toimipisteessä.

– Kiinnostuin vapaaehtoistyön kuvauksesta. Minua viehätti tilaisuus toimia itse kestävän kehityksen puolesta ja mahdollisuus auttaa ilman, että kukaan joutuisi kiitollisuudenvelkaan.

– Minulle on tärkeää olla mukana haastamassa nykyistä kulutuskulttuuria, Ronja kertoo. Hän on myös kokenut tärkeäksi suomikerhon ohjaamisen, koska kerhossa kohentunut kielitaito voi helpottaa kerholaisten työllistymistä. Ronjasta kielen voi oppia ihan vain puhumalla sitä, kuten hän itse oppi viroa työskennellessään maatalossa.

Nihtisillassa Ronja käy vapaaehtoistyöntekijänä muutaman kerran kuussa sovittaen työt omiin aikatauluihinsa. Suomikerhon lisäksi hän on osallistunut Kädentaitopalvelu Näprän monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin. Samalla Ronja on nähnyt kulissien taakse ja mykistynyt nähdessään konkreettisesti valtavan tavaramäärän, joka Kierrätyskeskukseen tulee.

– Vapaaehtoistyö on tuonut elämääni uusia ihmisiä ja kokemuksia. Kokemukset eri vapaaehtoistöistä ovat olleet hyviä. Mukavat suomikerhon osallistujat ovat antaneet minulle paljon kohtaamisten ja keskustelujen kautta. Koen positiivisena myös sen, että liikuntavammaisuuteeni on suhtauduttu aina luontevasti Kierrätyskeskuksessa.

– Mielestäni vapaaehtoistyöhön voi hakea kuka vain, joka kokee Kierrätyskeskuksen arvot itselleen sopiviksi ja sopeutuu toimimaan annettujen ohjeiden mukaan. Työtehtäviä on paljon, ja uskon että niiden joukosta voi löytää itselleen sopivan.

Omasta kokemuksestaan Ronja suosittelee Näprää kädentaidoista ja estetiikasta kiinnostuneille. Suomikerhon ohjaajana hänen mielestään pärjää jos osaa heittäytyä kannustavalla tavalla kulloiseenkin tilanteeseen ja oma äidinkieli on suomi.

Sabine – tutustumassa suomalaisiin

Sabine_Deutsch3

– Haluan puhua suomea ja tavata uusia ihmisiä, kertoo Itävallasta kotoisin oleva Sabine vapaaehtoistyöstään Kierrätyskeskuksessa.

Vapaaehtoistyössä Sabinelle on tärkeää, että on hauskaa ja voi olla luova. Hän on osallistunut Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossa järjestettävään käsityöryhmään. Tapahtumista  Sabine on ehtinyt osallistua Maailma Kylässä -festivaaleille, jossa Kierrätyskeskuksella oli oma teltta.

Sabine käy vapaaehtoistöissä 1-2 kertaa kuukaudessa. Vapaaehtoisena hän on tavannut kivoja ihmisiä ja Maailma Kylässä -festarit olivat hänelle aivan uusi kokemus. Hänellä on virinnyt kiinnostus myös "virallisten" töiden tekoon Kierrätyskeskuksessa. Sabine on koulutukseltaan sosiaalipedagogi ja vapaa-ajallaan kiinnostunut taiteesta.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä