Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
 

Kurssikalenteri

  • Kurssit tarjoaa HSY ja niitä voi tilata maksutta päiväkoteihin ja kouluihin.
  • Koulutuspaikka on mainittu kurssin yhteydessä. 
  • Ilmoittautuminen 

Kevään 2018 kurssit

Valoa vaatekaappiin

Ti 13.3.2018 klo 14–17
Paikka: Kierrätyskeskus, Nihtisillan myymälä, Kutojantie 3, 02630 Espoo

  • Kohderyhmä: ala- ja yläkoulun opettajat, etenkin käsityönopettajat, muut nuorten kanssa toimivat
  • Koulutuksessa tutustutaan tekstiilien tuotannon ympäristövaikutuksiin ja vaatejätteeseen sekä keinoihin vähentää niitä. Vierailemme myös Kierrätyskeskuksen lajittelukeskuksessa katsomassa miten kierrätysvaate päätyy uudelleenkäyttöön.

Ekososiaalisen sivistyksen näkökulmia opetukseen

Ti 10.4.2018 klo 14–17
Paikka: Vantaan luontokoulu, Sotungintie 25, 01200 Vantaa

  • Kohderyhmä: ala- ja yläkoulujen opettajat
  • Ekososiaalinen sivistys on tärkeä osa opetussuunnitelman tavoitteita. Mutta mitä se oikein tarkoittaa ja miten sitä voi opettaa? Koulutuksessa käydään läpi menetelmiä joilla voi käsitellä oppilaiden kanssa sitä, miten olemme riippuvaisia luonnosta ja toisista ihmisistä ja mitä vastuita tähän liittyy. Keskitymme luonnon tuottamiin palveluihin, tuotteiden ekologisiin jalanjälkiin, maapallon ihmisten eriarvoisuuteen ja siihen mitä onnellisuuteen tarvitaan. Käsittelemme myös arjen pienten tekojen kuten kulutusvalintojen merkitystä. Osa koulutuksesta on opetussuunnitelman hengen mukaisesti ulkona, joten otathan mukaan säänmukaiset vaatteet. Koulutus järjestetään yhteistyössä Vantaan luontotalon kanssa. Ilmoittautumiset Vantaan luontokoululle 09-875 3057 tai toimisto@vantaanluontokoulu.fi. 

Vesiasiaa ulkona leikkien ja tutkien

Ti 8.5.2018 klo 15–18
Paikka: Villa Elfvikin luontotalo, Elfvikintie 4, Espoo

  • Kohderyhmä: alkuopetuksen opettajat
  • Koulutuksessa käsitellään tärkeintä luonnonvaraamme, vettä. Millaisia eliöitä purossa elää? Mistä vesi tulee hanaan? Entä mitä vedelle tapahtuu talvella? Koulutuksessa käydään läpi erilaisia pienille oppilaille sopivia opetusmenetelmiä kuten leikkejä ja tutkimista. Koulutus pidetään uuden opetussuunnitelman hengen mukaisesti ulkona, joten otathan mukaan säänmukaiset vaatteet.

HSY


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä