Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Alakoulu


Palaa otsikoihin

Tavaran taakka - printattava näyttely

Tavaran taakka esittelee yhdeksän tutun tavaran valmistuksessa kuluneiden luonnonvarojen määrän. Mukana on esimerkiksi farkut, pelikonsoli ja polkupyörä. Näyttelystä saa toiminnallisen kokonaisuuden, kun pyytää oppilaita arvaamaan kunkin tuotteen valmistamiseen tarvittavan luonnonvarojen määrän ennen oikean vastauksen paljastamista.  Näyttely on tehty 3.-6. -luokkalaisille, mutta se toimii myös vanhempien nuorten kanssa. Julisteet ovat A3 kokoisia. 

Tavaran taakka - printattava näyttely (pdf)

Tunga varor (pdf)

Palaa otsikoihin

Ulkoleikkejä kierrätyksestä

Materiaalissa on ympäristöaiheisia ulkoleikkejä: lajitteluversio maa-meri-laiva leikistä, kompostointiaiheinen kuka pelkää kompostimatoa, ympäristönsäästäjän värileikki, paperinkierrätysjumppa, matikkapelin 30 ympäristöversio ja turhiin tavaroihin tutustuttava tervehtimisleikki.

ulkoleikit_kierrätysversioita_2017 (pdf) (192.8 KB)

Palaa otsikoihin

Lennu Liito-orava ja kesäinen kaupunkiseikkailulennu liito-orava 2painos etukansi

Materiaalissa on ohjelmaa viiden päivän mittaiseen ympäristöteemaiseen kesäkerhoon. Tehtävät soveltuvat myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Oppaan painettu versio on loppunut.

Lennu Liito-orava ja kesäinen kaupunkiseikkailu - Materiaali Lennu Liito-oravan kesäleireille (pdf) (3.6 MB)

Palaa otsikoihin

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri

Lennu kansi

Kerhoille suunnitellussa materiaalissa Lennu Liito-orava selvittää kaatopaikan mysteeriä.  Oppaan monipuolisia tehtäviä kannattaa hyödyntää soveltaen, sillä Suomessa ei enää viedä jätteitä kaatopaikalle.  Kirjan painos on loppunut.

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri (pdf) (2.5 MB)
Ruotsiksi:
Lennu Flygekorre och det stora mysteriet - material till miljöklubb (pdf) (2.7 MB)
Englanniksi:
Lennu The Flying Squirrel - materials for an environmental club (pdf) (2.9 MB)
Venäjäksi:
Lennu Liito-oravan kerhomateriaali venäjäksi

Palaa otsikoihin

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri - Opettajan lisämateriaaliLennu opematsku kansi

Täydentää opasta Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille. Laadittu helpottamaan Lennu-materiaalien hyödyntämistä alakoulun opetuksessa. Sisältää myös Rojupöhö-näytelmän käsikirjoituksen. Kirjasta ei ole painettua versiota.

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri - Opettajan lisämateriaali (pdf) (941.6 KB)

keke koulussa kansi

Palaa otsikoihin

Keke koulussa - kestävän kehityksen opas

Keke koulussa - Kestävän kehityksen opas kertoo käytännönläheisesti peruskoulujen kestävän kehityksen työstä: arkitoimintojen järjestämisestä, oppilaiden osallistumisesta sekä kestävän kehityksen huomioimisesta opetuksessa. Kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitteena on oppia elämään kohtuullisesti, koska maapallo on rajallinen. Opas on tuotettu 4V-hankkeessa vuonna 2010, mutta on yhä ajankohtainen. Lisätietoja, oppaan pdf-tiedosto sekä valmiita kartoituslomakkeita löytyy oppaan omilta sivuilta. Oppaan voi tilata Ympäristökoulu Polulta.

Oppaan omilta sivuilta löytyy nyt myös ruotsinkielinen pdf-versio.


Palaa otsikoihin

LOLA - Looking for likely alternativeslola kansi

Materiaalipaketti, jonka avulla voi ohjata oppilaita etsimään tietoja ympäristöasioista ja jakamaan tietoa muille. Sisältää valmiita työskentelykaavakkeita, joita voi printata oppilaille.  Materiaali on käännetty englanninkielisestä alkuperäismateriaalista. Oppaasta ei ole saatavilla painettua versiota.

LOLA - Looking for likely alternatives -opas (pdf) (2 MB)
Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä