Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Varhaiskasvatus


Palaa otsikoihin

Roskiksen aarteita

Lapsiryhmien pienimmillekin suunniteltu teatteriesitys, jossa käsitellään kestävän kehityksen teemoja. Tulostettavan käsikirjoituksen ja käsinukenteko-ohjeen avulla esityksen voi vetää yhden hengen voimin lapsiryhmälle. Sopii hyvin alustukseksi kestävän kehityksen teemojen käsittelyyn lapsiryhmissä.

Ville-Varis -käsinuken teko-ohjeet

Roskiksen aarteita -käsikirjoitus

Palaa otsikoihin

Rojupöhö-esitys 

Suosittu nukketeatteriesitys on YouTubessa ja sen voi tilata Ympäristökoulu Polulta DVD:llä. Esityksen voi myös tilata omaan toimipisteeseen. 

keke paivakodissa kansi

Palaa otsikoihin

Keke päiväkodissa - kestävän kehityksen opas

Keke päiväkodissa - Kestävän kehityksen opas kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti päiväkodin kestävän kehityksen työstä: arkitoimintojen järjestämisestä, lasten osallistumisesta ja kestävän kehityksen huomioimisesta kasvatustyössä. Kestävän kehityksen tavoitteena on oppia elämään kohtuullisesti, koska maapallo on rajallinen. Opas on tuotettu 4V-hankkeessa vuonna 2010. Oppaan paperiversion voi tilata painokulujen hinnalla, 7,5€/kpl.
Lisätietoja, oppaan pdf-versio sekä valmiita kartoituslomakkeita löytyy oppaan omilta sivuilta. Oppaan omilla sivuilla on myös ruotsinkielinen pdf-versio.


kiurujakoppis etukansi
Palaa otsikoihin

Kiuru ja koppakuoriainen - päivähoidon ja alkuopetuksen ympäristökasvatusideoita

Tietoa ja käytännön vinkkejä luontokasvatuksesta ja kestävän arjen valinnoista. Toinen, uudistettu painos. Julkaisija Vantaan kaupunki 2010. Oppaan painos on loppunut.

Kiuru ja koppakuoriainen (pdf) (1.6 MB)

Palaa otsikoihin

Vihreää Draamaa lelumaassa

Päiväkotien ja muiden alle kouluikäisten ryhmien ohjaajille. Sisältää kaksi vihreä draama -seikkailua. Näiden tarinankerrontaa vahvasti hyödyntävien ohjelmien avulla voi yhdessä lasten kanssa käydä läpi lelujen paljoutta, niiden käyttöön ja tarpeellisuuteen liittyvää ympäristövastuullisuutta ja kulutuskriittisyyteen liittyviä kysymyksiä.  Oppaan paperiversion voi tilata painokulujen hinnalla, 2,5€/kpl.

Vihreää Draamaa lelumaassa (pdf) (1.1 MB)
Palaa otsikoihin

Satupolku aineettomista lahjoista

Aineettomien lahjojen joulupolku-materiaalin avulla rakennat helposti toiminnallisen satupolun esimerkiksi päiväkotiin, kouluun tai asukastilaan. Materiaali on tehty jouluksi, mutta sen voi toteuttaa myös muuhun aikaa vuodesta, esim. ystävänpäivänä. Oppaasta ei ole painettua versiota saatavilla.

Joulupolku (pdf) (2.8 MB)
Ruotsiksi:
De immateriella gåvornas julstig (pdf) (2.7 MB)

Palaa otsikoihin

Lasten maapalloretki

Päiväkotien matka ympäristöystävälliseen elämään. Monipuolinen materiaali sisältää tehtäviä, joiden kautta lapset pääsevät itse toimimaan ympäristön hyväksi. Mukana myös leikkejä, lauluja, pelejä ja tietoiskuja aiheisiin liittyen. Oppaan painos on loppunut.

Lasten maapalloretki (pdf) (1.7 MB)

Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä