Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Tarinoita elävästä elämästä

Ympäristötyö lisää yhdessä tekemisen meininkiä

Kehitysvammaliiton toimiston väki starttasi vuoden 2013 alussa ympäristötyöhön Tuuman kestävän kehityksen koulutuksella. Liiton va. toiminnanjohtaja Marianna Ohtonen kertoo puoli vuotta koulutuksen jälkeen, että uusia toimintatapoja on jo otettu käyttöön. Tietokoneiden näytöt ja valot sammutetaan lounastaukojen ajaksi, ja lisäksi kaikkiin työpisteisiin on hankittu kytkimelliset jatkojohdot. Näin saadaan turha energiankäyttö minimoitua.
 
"Yllättävän monia asioita on jo saatu aikaan. Väki on innostunutta ja sitoutunutta. Asia lisää yhdessä tekemisen meininkiä ja yhteisöllisyyttä", kertoo Ohtonen. Seuraava askel Kehitysvammaliiton ympäristötyössä on tulostamisen vähentäminen. Tuuma-tiimi toivottaa onnea matkaan!


Lajitteluneuvontaa Maailma kylässä -tapahtumassa

Kaisaniemen puisto vaikuttaa siistiltä, vaikka Maailma kylässä -viikonloppuun osallistuu yhteensä lähes 100 000 kävijää. Tapahtuman jätehuolto on suunniteltu tarkkaan.


Tuuma on auttanut jätehuollon suunnittelussa ja kouluttanut kierrätyspisteillä päivystävät vapaaehset lajitteluneuvojat. Yksi heistä, Severi Peura, osoittelee oikeita jäteastioita vapaaehtoisena jo toista kertaa.


”Ihmiset tykkäävät, kun heitä neuvotaan ja palaute on ollut hyvää. Tämä on sosiaalista hommaa”, Severi kertoo.


Kierrätyspisteiden järjestäminen tuo festareille muutakin kuin imagohyötyä: luonnonvaroja säästyy ja samalla myös rahaa, kun sekajätteen määrä vähenee.


"Yhdessä Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntijan ja lukuisten vapaaehtoisten kanssa olemme tehneet tapahtumamme jätteiden kierrätysorganisaatiosta maamme ehdotonta eliittiä. Tämän lisäksi Kierrätyskeskuksen käytetyt kalusteet vähentävät tapahtuman painetta uusien asioiden ostoon", kehuu Niila Leppänen koko Maailma Kylässä -tiimin puolesta.


Lajitteluneuvonta nettiin


Ympäristökonsultointia omassa talossa

Tuuma toteuttaa ympäristökonsultointia myös oman talon sisällä.  Vuonna 2008 tehostimme jätteen lajittelua ja hyötykäyttöä sekä aloimme tarjota koko henkilöstöllemme säännöllistä ympäristökoulutusta. Vaikka tavaramäärät kasvoivat vuonna 2009 edelliseen vuoteen verrattuna 24%, saimme vähennettyä sekajätteen määrää 11 %.

Kalasataman toimistolla Tuuman luotsaama Green Office -ympäristöjärjestelmä on tuottanut hyvää tulosta. Toimiston väkimäärän kasvusta huolimatta sähkön kulutus on vähentynyt 15 % ja paperinkulutus henkilöä kohden on lähes puolittunut.

tuumalajittelu4
tuumalajittelu2
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä