Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Maapallomuskari_lapset_web_734x400

Muskarit

Ympäristöasioista on kiva kertoa lapsille musiikin, laulun ja yhdessä touhuamisen lomassa. Lapset pääsevät osallistumaan muskarituokioihin leikkien ja kierrätyssoittimilla rytmitellen. Muskarit sopivat mainiosti päiväkoteihin, kerhoihin, leikkipuistoihin ja erilaisiin tapahtumiin. 

Musiikkituokioihin voi yhdistää myös kierrätyssoittimien rakennus- tai tuunauspajan tai vaikkapa matokompostorin perustamisen oppituokion.

Muskareiden tilauslomakkeen löydät sivun alalaidasta.

Maapallo-muskari

Maapallo-muskari kutsuu pikkuväen tarinakankaan äärelle musisoimaan, tarinoimaan ja leikkimään. 

Tarinakankaan äärellä lapsille syntyy ymmärrys yhteisestä maapallostamme, jonka hyvinvointia pitää vaalia. Rytmisoittimet, tarinakankaan kurkistusluukut ja vauhdikkaat leikit pitävät pienten mielenkiinnon yllä. 

Oppituokio sopii 2–7-vuotiaille. Yhden tuokion kesto on noin 45 minuuttia ja hinta 90 euroa + alv 24 %. Voit pyytää myös tarjouksen. 

Maapallomuskariin liittyviä kivoja lisätehtäviä, askarteluohjeita ja pikku-simpukoiden laulu löytyvät sivun alalaidasta tilauslomakkeen alapuolelta.

Maapallomuskarista sanottua:

”Iloinen ja reipas muskarituokio, jonka materiaalit ja leikit olivat kivoja.” 
YHT Tarhapuiston päiväkoti - Pihjalanmarjat ryhmä

”Uudenlainen ja mukaansatempaava tuokio, josta meillä kaikki tykkäsivät. Laulut ja musiikki ihanat, kivat mielikuvaleikit. Tärkeää asiaa lapsen tasolla.” 
Koivumankkaan päiväkoti  - esikoulu- ja viskariryhmät Koivunurvut, Tuomentertut ja Tammentertut


Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun ympäristömuskari

LennuKaarlo_web_734x200

Aarnimetsän musikanttien The Cornics -bändi ei ole enää entisensä laulaja Ville Variksen sairastuttua rojupöhö-tautiin. Kaverukset Lennu Liito-orava ja Kaarlo Karhu miettivät ystävyyden merkitystä kulttuurimme arvoja peilaten. 

Yhdessä musisoiden, leikkien ja tarinoiden opitaan toimimaan myös paremman ympäristön puolesta. Lapset osallistuvat tuokioon lajittelu- ja musiikkiliikuntaleikeissä muun muassa kierrätyssoittimilla rytmitellen. Tuokiossa rokataan Lennun ja Kaarlon omien kappaleiden tahdissa sekä lauletaan kestäviä lastenlaulusuosikkeja yllättävillä sanoituksilla.

Tuokion kesto on noin 30-45 min tai sopimuksen mukaan. Esitys sopii ennenkaikkea päiväkoti-ikäisille sekä koulujen 1–2-luokille.

Esitykseen voidaan ottaa mukaan myös oikeita kompostilieroja, joiden elämään pääsee tutustumaan esityksen päätteeksi. Lisäksi tuokioon voi yhdistää vaikkapa kierrätyssoittimien rakennus- tai tuunauspaja.

Kysy lisää ja tilaa: koulutus@kierratyskeskus.fi, p. 0400 348 100

Kurkista missä kaikkialla Lennu ja Kaarlo ovat vierailleet!

Lennun ja Kaarlon mainosjulisteen voit tulostaa tästä.

Matokompostorin perustamisen oppituokioon voit tutustua tästä.Muskareiden tilauslomake

Tilaa Maapallo-muskari ja Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun muskarituokiot tällä lomakkeella. Lisätietoja saat myös sähköpostitse koulutus@kierratyskeskus.fi ja puhelimitse 0400 348 100.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.


Maapallo-muskarin kivoja lisätehtäviä

Maapallo-muskarissa opitaan ymmärtämään planeettaamme paremmin ja tutustutaan maapallon asukkaisiin tarinamaton kurkistusluukkujen avulla. Aiheen käsittelyä voi jatkaa oman lapsiryhmän kanssa itsenäisesti lisämateriaalin avulla. Valittavissa on mm. värityskuvia ja tehtäviä, jotka palauttavat mieliin muskarissa esiin nousseita asioita.

Löydät täältä myös askarteluohjeen pikku simpukoihin ja voitte ryhmässä kuunnella ja opetella simpukoiden laululeikin.

Värityskuvia (pdf)

Tehtäviä (pdf)

Askarteluohjeita (pdf)

Pikku simpukat 

Laulu

Laulu pikku simpukoista (mp3)

Pikku simpukoiden laulun sanat ja leikkiohjeet (tulossa pian)

Ympäristökoulu Polun opetusmateriaali varhaiskasvattajille

Varhaiskasvattajille on tarjolla paljon muutakin opetusmateriaalia, tutustu tästä!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä