Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Aamunavaukset


  • Aamunavauksen kesto on noin 15 minuuttia.
  • Aamunavaus pidetään salissa/auditoriossa tai muussa tarpeeksi isossa tilassa useammalle ryhmälle tai koko koululle yhtä aikaa. Aamunavausta varten tilaan tarvitaan tietokone ja datatykki sekä mikrofoni, jos tilan akustiikka on huono.
  • Tilaukset ja tiedustelut: koulutus@kierratyskeskus.fi tai 0400 348 100, lisätietoja tilaamisesta.
    HSY
    Aamunavaukset tarjoaa HSY.

Vaihtoehdot:

Julmu-sonni ja tavaroiden tiet

Aamunavauksessa esitellään tavaroiden valmistusta ja elinkaarta sekä keinoja vähentää jätteen määrää. Aamunavaus koostuu tarinasta, jossa lähdetään Julmu-sonnin kanssa selvittämään mistä tavarat oikein tulevat ja miksi niitä tarvitaan aina lisää. Sopii 1-6-luokkalaisille.
    

Julmu-sonni ja jätteiden tiet

Aamunavauksessa selivitetään mitä jätteille (biojäte, paperi, lasi, metalli, sekajäte) tapahtuu kun ne lajitellaan ja miksi lajittelu on tärkeää. Aamunavaus koostuu tarinasta, jossa Julmu-sonni lähtee selvittämään, mitä jätteille tapahtuu sen jälkeen kun ne laitetaan roska-astiaan. Sopii 1-6-luokkalaisille.

Vaatteen elinkaari - pellolta jätteeksi

Aamunavauksen tavoitteena on ymmärtää, kuinka tavaroiden valmistus kuluttaa luonnonvaroja. Aamunavauksessa käydään konkretisoivana esimerkkinä läpi T-paidan elinkaari pellolta jätteeksi. Esityksen lopuksi annetaan vinkkejä kuinka voi toimia niin, että omat hankinnat kuluttaisivat luontoa vähemmän.  Sopii yläkouluun ja toiselle asteelle.

Elintärkeä vesi - vesipisaran matkassa

Aamunavauksessa käydään läpi pääkaupunkiseudulla kulutetun veden matka Päijänteestä talousvedeksi ja jäteveden puhdistuksen kautta mereen vesipisaran matkassa. Aamunavauksen tavoitteena on saada oppilaat ymmärtämään etenkin, että viemäri ei ole roskis. Sopii 1-2-luokille

Elintärkeä vesi - vesimolekyylin matkassa

Aamunavauksessa käydään läpi pääkaupunkiseudulla kulutetun veden matka Päijänteestä talousvedeksi ja jäteveden puhdistuksen kautta mereen vesimolekyylin matkassa. Aamunavauksen tavoitteena on saada oppilaat ymmärtämään etenkin, että viemäri ei ole roskis. Sopii 3-6-luokille. Kyseessä on hieman vaativampi versio 1-2-luokille tarkoitetusta vesipisaran matkassa materiaalista.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä