Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ohjelmat Kalasataman opetusluokassa

Ympäristökoulu Polulla on oma koulutustila Kierrätyskeskuksen Kalasataman tiloissa, osoitteessa Hermannin rantatie 2A (4.krs).

Alla esiteltyjen ohjelmien kesto on tunnin, ellei muuta mainita. Myös kaikki muut opetustuokiomme on mahdollista toteuttaa koulun sijasta opetusluokassa.

Kadotetut varat -näyttely

Koulutustilassa on kiinteästi esillä Kadotetut varat -näyttely jossa tutustutaan ohjatusti tuotteiden elinkaareen, ja siihen liittyen mm. jätteen välttämiseen, kulutusvalintoihin ja ekologisiin selkäreppuihin. Toiminnalliseen näyttelyyn mahtuu kerrallaan 25 oppilaan ryhmä.

Kadotetut varat -näyttely sopii hyvin tutustumiskohteeksi 5-luokkalaisille ja sitä vanhemmille sekä koulujen ympäristöraatilaisille.  Vierailu sisältää seuraavia biologian, maantiedon, kemian, kotitalouden ja katsomusaineiden teemoja:

  • luonnonvarojen kulutus ja sen vaikutukset
  • kestävä kulutus
  • omien kulutukseen liittyvien arvojen ja arvostusten tunnistaminen

Ruokaostoksilla - ruoan ympäristövaikutukset


Opetustuokio voidaan pitää joko koululla tai Kalasataman opetusluokassa. Luokassa ruokaostoksia tehdään valitsemalla "oikeita" ruokia ruokakaupan valikoimista. Sen jälkeen ruokaostoksia arvioidaan niiden ympäristövaikutusten mukaan SimShop ohjelmalla, joka laskee tuotteiden luononvarojen kulutuksen ja hiilidioksidipäästöt hinnan sijaan. Opetusluokassa päästään tutustumaan myös siihen, mitä biojätteelle tapahtuu eli nähdään oikea matokompostori toiminnassa.

Päästöjä laskevasta SimShop ohjelmasta voi lukea lisää täällä.
Kaupassa 3

Varjoteatteriesitys ympäristöteemasta


Opetusluokassa on mahdollista osallistua myös kestävää kulutusta käsittelevään opetuskokonaisuuteen, jossa käytetään hyväksi varjoteatteria.

Ohjelman tavoitteena on tarjota näkökulma kulutuskurttuurin ja mainonnan kääntöpuolelle. Onko uuden tavaran haalimisessa mitään järkeä? Entä aina vain uusia tavaroita tuputtavassa mainonnassa? Milliaisia muutoksia voimme tehdä, jotta kulutuksemme olisi ympäristön kannalta kestävämpää? Tunnilla oppilaat tekevät valmiiseen käsikirjoitukseen tukeutuen ryhmissä parin minuutin varjoteatteriesityksiä, jotka lopuksi esitetään koko luokalle. Esitysten teemoina ovat kulutuskulttuuri, mainonta, onnellisuus, jätteet ja ruokavalinnat.

Varjoteatteria on mahdollista käyttää myös koulun oman ympäristöviestinnän välineenä ja suunnitella vierailun aikana esitys, jonka oppilaat voivat esittää omalla koululla. Esitys voi esimerkiksi olla lajittelukäytäntöjä esittelevä. Oman esityksen tekoon tarvitaan 2-3 tuntia. Varjoteatterityöpajoja järjestetään koulujen ympäristöryhmien jäsenille.

Varjoteatteri pieni
Tilauslomake Kadotetut varat -näyttelyyn tai  SimShop-virtuaalikauppaan

Tällä lomakkeella tehty näyttelytilaus on voimassa vasta, kun siitä on lähetetty vahvistusviesti. Meihin voi tarvittaessa ottaa yhteyttä myös sähköpostilla polku(at)kierratyskeskus.fi tai puhelimitse
0400 348 100.


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä