Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Tilattavat koulutukset


Ideoita ja innostusta ympäristökasvatukseen – tilaa käytännöllinen ja inspiroiva koulutus!

Saat monipuolisia työkaluja ympäristökasvatukseen. Räätälöimme kurssit tarpeidenne mukaan. Koulutus toimii parhaiten ryhmässä, jossa on enintään 20 osallistujaa.Kurssitilaukset ja muut tiedustelut:

0400 348 100 tai koulutus@kierratyskeskus.fiLataa esite työpaikallesi:

innostavia ideoita polku kansi

Innostavia ideoita käytännön ympäristökasvatustyöhön(pdf) (1.2 MB)
Palaa otsikoihin

Varhaiskasvatus ja esiopetus


Jäte- ja kulutusasiat haltuun päiväkodissa

Voiko kestävää kulutusta opetella jo ennen kouluikää? Miten vähentää jätettä päiväkodissa? Millaisia ovat uusioaskartelun uudet tuulet? Koulutuksen aikana käydään läpi materiaaleja ja toimintatapoja sekä tarjotaan käytännönläheisiä vinkkejä arjen ympäristötoimiin päiväkodissa.
 • Kohderyhmä: lastentarhanopettajat, perhepäivähoitajat ja muut varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät
 • Kesto: 2-3 tuntia
Osallistujan kommentti: "Nyt osaan hieman paremmin hahmottaa ongelmakohtia."


Kierrätystä ja jätteiden vähentämistä leikkien

Kurssilla syvennytään siihen, kuinka käsitellä ympäristöasioita pienille lapsille sopivalla tavalla. Koulutuksen aikana käydään läpi ympäristökasvatukseen sopivia materiaaleja ja leikkejä. Tavoitteena on innostaa lapsia toimimaan ympäristön puolesta jo pienenä.
 • Kohderyhmä: lastentarhanopettajat, perhepäivähoitajat ja muut varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät
 • Kesto: 3-6 tuntia

Aineettomien lahjojen joulupolku

Kurssin tavoitteena on antaa eväitä toteuttaa ympäristökasvatusaiheinen joulupolku. Ohjelmassa tutustutaan valmiisiin ideoihin, materiaaleihin ja leikkeihin sekä suunnitellaan näistä esimerkiksi oma päiväkodin aineeton joulupolku vastaiskuksi jouluna uhkaavalle rojupöhölle.
 • Kohderyhmä: lastentarhanopettajat, perhepäivähoitajat ja muut varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät
 • Kesto: 3 tuntia


Palaa otsikoihin

Alakoulut ja iltapäivätoiminta


Keke koulussa – kestävän kehityksen ohjelma

Koulutuksessa tutustutaan Keke koulussa – Kestävän kehityksen oppaaseen ja siinä olevaan ohjelmamalliin. Osallistujat saavat pohjatietoa kestävän kehityksen työhön koulussa ja käytännöllisiä työkaluja ohjelman tekemiseen. Kurssilla esitellyt tehtävät ja vinkit painottuvat jäte- ja kulutusteemaan. Pidemmän koulutuksen aikana voidaan laatia koululle oma kestävän kehityksen ohjelmarunko.
 • Kohderyhmä: Peruskoulun opettajat
 • Kesto: 2-6 tuntia


Tuunaus ja uudelleenkäyttö opetuksen mausteena

Tutustutaan havainnollisten esimerkkien kautta tuotteiden alkuperään ja elinkaareen. Kokeillaan erilaisia tapoja käyttää vanhoja materiaaleja uusien tavaroiden raaka-aineena. Tehdään erilaisia käyttöesineitä ja johdatettaan osallistujat verkon uudelleenkäyttöideoiden äärelle.
 • Kohderyhmä: peruskoulun opettajat ja lastentarhanopettajat
 • Kesto: 3-6 tuntia

Osallistujan kommentti: "Tulin hakemaan tietoa nimenomaan käytännön työhön. En tiennytkään, mitä kaikkea aiheesta on tarjolla!"


Toimintaideoita oppilaiden ympäristöryhmä työhön

Käsittelemme käytännöllisten esimerkkien avulla, kuinka innostaa ja ohjata tavoitteellista ympäristöraatia. Koulutuksessa käytetään materiaalina Keke koulussa - Kestävän kehityksen opasta, joka kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti peruskoulujen kestävän kehityksen työstä ja oppilaiden osallistumisesta. Lisäksi tutustutaan Nuorten ekotiimimateriaaliin ja kokeillaan siinä olevia käytännön harjoituksia.
 • Kohderyhmä: peruskoulun opettajat
 • Kesto: 3-6 tuntia


Palaa otsikoihin

Yläkoulut, lukio ja oppilaitokset


Keke koulussa – kestävän kehityksen ohjelma

Koulutuksessa tutustutaan Keke koulussa – Kestävän kehityksen oppaaseen ja siinä olevaan ohjelmamalliin. Osallistujat saavat pohjatietoa kestävän kehityksen työhön koulussa ja käytännöllisiä työkaluja ohjelman tekemiseen.  Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujilla on valmius laatia koulunsa kestävän kehityksen ohjelma. Pidemmän koulutuksen aikana voidaan tehdä koululle oman keke-ohjelman suunnitelma.
 • Kohderyhmä: opettajat
 • Kesto: 2-6 tuntia


Ideoita oppilaiden ympäristöryhmän toimintaan

Käsittelemme käytännöllisten esimerkkien avulla, kuinka ohjata tavoitteellista oppilaiden ympäristöryhmää. Kurssilla käytetään materiaalina Keke koulussa - Kestävän kehityksen opasta, joka kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti peruskoulujen kestävän kehityksen työstä ja oppilaiden osallistumisesta. Lisäksi tutustutaan Nuorten ekotiimimateriaaliin ja kokeillaan siinä olevia käytännön harjoituksia.
 • Kohderyhmä: Peruskoulun opettajat
 • Kesto: 2-4 tuntiaPalaa otsikoihin

Oppilaille järjestettävät koulutukset


Innostusta ympäristöraadin työhön

Kurssilaiset saavat perustietoa joko energiateemasta tai jätteiden vähentämisestä ja kierrätyksestä koulussa. Suunnittelemme oman koulun ympäristötyötä käytännössä ja teemme kampanjamateriaalia.

 • Kohderyhmä: Alakoulun tai yläkoulun ympäristöraatien oppilaille ja raatia vetävälle opettajalle.
 • Kesto: 2-4 tuntia
 • Ryhmän koko: max 20 oppilasta
Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä