Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Alakoulu

keke koulussa kansi

Keke koulussa - kestävän kehityksen opas

Keke koulussa - Kestävän kehityksen opas kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti peruskoulujen kestävän kehityksen työstä: arkitoimintojen järjestämisestä, oppilaiden osallistumisesta sekä kestävän kehityksen huomioimisesta opetuksessa. Kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitteena on oppia elämään kohtuullisesti, koska maapallo on rajallinen. Opas on tuotettu 4V-hankkeessa vuonna 2010. Lisätietoja, oppaan pdf-tiedosto sekä valmiita kartoituslomakkeita löytyy oppaan omilta sivuilta. Oppaan voi tilata Ympäristökoulu Polulta.

Oppaan omilta sivuilta löytyy nyt myös ruotsinkielinen pdf-versio.

Jätelajittelukortitlamppu

Kortit, joilla voi testata tai petrata lajittelutaitojaan. Paktissa on kuvat lajitteluastioista, kuvallisia jätekortteja sekä ohjeet. Sopii kaikenikäisille. Pelien painosversiot ovat loppuneet.

Lajittelukortit (pdf)

LOLA - Looking for likely alternativeslola kansi

Materiaalipaketti, jonka avulla voi ohjata oppilaita etsimään itse tietoja ympäristöasioista ja jakamaan tietoa muille. Sisältää valmiita työskentelykaavakkeita, joita voi printata oppilaille.  Materiaali on käännetty englanninkielisestä alkuperäismateriaalista. Oppaasta ei ole saatavilla painettua versiota.

LOLA - Looking for likely alternatives -opas (pdf) (2 MB)

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri

Lennu kansi

Materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille, soveltuu myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Kirjan painos on loppunut.

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri (pdf) (2.5 MB)
Ruotsiksi:
Lennu Flygekorre och det stora mysteriet - material till miljöklubb (pdf) (2.7 MB)
Englanniksi:
Lennu The Flying Squirrel - materials for an environmental club (pdf) (2.9 MB)
Venäjäksi:
Lennu Liito-oravan kerhomateriaali venäjäksi

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri - Opettajan lisämateriaaliLennu opematsku kansi

Täydentää opasta Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille. Laadittu helpottamaan Lennu-materiaalien hyödyntämistä perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisessa alakoulun opetuksessa. Sisältää myös Rojupöhö-näytelmän käsikirjoituksen. Kirjasta ei ole painettua versiota.

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri - Opettajan lisämateriaali (pdf) (941.6 KB)

Lennu Liito-orava ja kesäinen kaupunkiseikkailu - Materiaali Lennu Liito-oravan kesäkerhoonlennu liito-orava 2painos etukansi

Materiaalissa on ohjelmaa viiden päivän mittaiseen kesäkerhoon. Soveltuu myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Oppaan painettu versio on loppunut.

Lennu Liito-orava ja kesäinen kaupunkiseikkailu - Materiaali Lennu Liito-oravan kesäleireille (pdf) (3.6 MB)

Ympäristöystävän koulureppu

Opas auttaa ympäristönäkökulman huomioimista koulutarvikkeiden hankinnassa. Se on suunnattu koululaisille, heidän vanhemmilleen ja kaikille muille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristövastuullisen arjen edistämisestä. Oppaasta ei ole painettua versiota.

Ympäristöystävän koulureppu (pdf) (1.2 MB)

Kierrätysmateriaaliaskartelun perusohjeitaMieli ja inhokkipaikat kansi

Kierrätysmateriaaliaskartelun perusohjeita (pdf) (1.8 MB)

5-luokkalaisten tekemä lähiympäristön tutkimusprojekti

Mieli- ja inhokkipaikkoja kuvin ja tarinoin (pdf) (14.1 MB)

Mikä on arvokasta? - Arvojen selkiyttämisharjoituksia

kansikuva mikä on arvokastaArvojen selkiyttämiseen tähtääviä harjoituksia eri-ikäisille. Harjoitusten avulla opitaan tunnistamaan, punnitsemaan ja uudelleenarvioimaan omia arvoja. Samalla ymmärrys ja kunnioitus myös muiden näkemyksiä kohtaan kasvaa. Materiaali on tuotettu 4V-hankkeessa vuonna 2011 ja sen voi tilata Ympäristökoulu Polulta.
Mikä on arvokasta?

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä